Lees hier over mijn werk

Romans

DE SCHADUWBOKSER

De Schaduwbokser is verkrijgbaar als boek (ISBN 9789492221773) en als e-book (ISBN 9789492221896).

 

'DE SCHADUWBOKSER is een aangrijpende, maar ook met humor geschreven, prachtig gecomponeerde roman.'

 

uit de NBD Biblion recensie:'Psychologische roman die ontroert, vermaakt en tot het eind weet te boeien. ... De auteur is een meesterverteller.'

 

Victor, dertig jaar, geboortefotograaf, kijkt terug op zijn leven. Hij volgt het spoor naar het beginpunt. Via zijn mislukte relatie met Amy en zijn schoolvriendschappen kijkt hij steeds verder terug in zijn leven.

Hoe Amy en hij elkaar hebben leren kennen, hoe fantastisch het was en hoe triest het werd. Zijn vriendschap met Rolf toen hij naar de havo ging en hoe dramatisch die ten einde kwam. Zijn basisschool en het verschrikkelijke ongeluk met zijn ‘buitenspeelvriendje’ Maarten.

Door alles heen speelt het levenslange conflict met zijn moeder. Eigenlijk heeft zij heel zijn leven een schaduw over zijn bestaan gelegd. Met haar voert hij constant strijd.

Zijn wekelijkse bezoeken aan haar in het verzorgingstehuis nu ze dementeert, leveren dezelfde gevechten maar ook onverwachte, tedere momenten op. Bij zijn laatste bezoek in het verhaal vertelt zij wat er rond Victors geboorte met haar is gebeurd en hoe dat haar drastisch veranderde. Eindelijk kan Victor zijn verleden zoals hij zelf zegt ‘steen voor steen gaan opbouwen’.

 

Zie ook:

http://futurouitgevers.nl/auteurs/johan-zonnenberg/

http://futurouitgevers.nl/portfolio/deschaduwbokser/

https://yoo.rs/lovesuikerspin/blog/de-schaduwbokser-en-ik-gastblog-johan-zonnenberg-1498208429.html?Ysid=84967

recensies

https://www.hebban.nl/recensies/wilma-hartman-over-de-schaduwbokser

http://perfecteburenleesclub.blogspot.nl/2017/12/de-schaduwbokser-johan-zonnenberg.html

http://www.thrillersandmore.com/2017/10/05/de-schaduwbokser-johan-zonnenberg/

https://samenlezenisleuker.wordpress.com/2017/10/20/karin-las-de-schaduw...

http://hanneketinorcenti.nl/de-schaduwbokser/ 

http://www.passievoorboeken.com/schaduwbokser-johan-zonnenberg-recensie/

http://www.veronique-janssen.nl/tranen-met-tuiten-2/  

nbd biblion: http://mom.biblion.nl/olifant/olifant.dll?doctype=AI&bibliotheek=obnieuwegein&lid=2017352127&ppn=412529017&isbn=9789492221773&key=340781&

http://www.boekenbijlage.nl/verleden-ogen-komen/

interviews

https://samenlezenisleuker.wordpress.com/2017/11/20/samen-praten-met-johan-zonnenberg/

http://www.thrillersandmore.com/2017/11/10/over-mollen-schaduwen-en-gedichten-johan-zonnenberg/

http://www.boekenbijlage.nl/interview-johan-zonnenberg/

Stella A-Z

Een roman voor volwassenen.

ISBN 9789490767716, uitgever: Zilverbron

Stella A-Z is een boeiend en aangrijpend verhaal dat in de Libelle Spannende-verhalenwedstrijd van januari 2009 bij de beste twintig eindigde.

De hoofdpersoon staat aan het graf van het dochtertje van zijn vriendin en kijkt terug op zijn leven tot nu toe. En hij kijkt vooruit. Kan en mag hij na alles wat gebeurd is hoop hebben op de toekomst?

 Het begon allemaal zo mooi. Een in zichzelf gekeerde man van circa 30 krijgt een vriendin. Het gelukkige koppel krijgt een dochtertje, Stella. Dat verandert hun hele leven. Het kind huilt veel, maar de ouders houden elk op hun eigen manier van Stella. Hun hart breekt als de kleine onverwachts overlijdt. Een tijd van verdriet en grote spanning breekt aan. Een scheiding is een feit.

 Pas een tijd later lijkt er weer plaats voor geluk. De vader krijgt een nieuwe relatie. Kan hij wel gelukkig zijn? Waarom kan hij niet echt rouwen als de dochter van zijn nieuwe vriendin ook onverhoeds overlijdt?

 

Bij Stella A-Z ligt de spanning niet zozeer aan de oppervlakte, maar onderhuids. Het is een dreiging waarvan je je steeds meer afvraagt wanneer en hoe die door het oppervlak heenbreekt. Ook het einde zal je niet gemakkelijk loslaten, zowel door de schok die het teweeg brengt als door de verschillende vragen die het onwillekeurig oproept.

 

NBD BIBLION:

Een boeiend geschreven verhaal waarin een bepaalde spanning goed is opgebouwd en uitgewerkt.

Zie evt http://www.deboekensalon.nl/dbs/book/354818 

JANUSKOP

De uitdaging: schrijf een verhaal dat leerlingen uit de bovenbouw vmbo en havo graag zullen lezen. De tweede uitdaging: het moet wel stijlvol zijn.

Volgens de manuscriptbeoordelaar is dat allebei voortreffelijk gelukt.

 

WAARSCHUWING: Januskop heeft geen achterkant!

Janus, de hoofdpersoon in Januskop, kijkt op twee manieren naar het leven: dromerig en vol bluf. Hij heeft allebei ook wel nodig, want de werkelijkheid? Die is niks.

Janus heeft daardoor ook twee verhalen over wat hij meemaakt. Hij vertelt open en eerlijk wat er met hem gebeurt, het vertrek van zijn vader, zijn mislukking op het gym, zijn activiteit - of eigenlijk z'n gebrek aan activiteit - en zijn vriendschappen binnen het vmbo, de nieuwe vriend van z'n moeder, zijn eigen ervaringen met vrouwen. En wie is die stille beller?

Als een echte Januskop heeft Janus twee gezichten, kijkt hij twee kanten op - en heeft hij geen achterkant. Net als dit boek.

Kies zelf met welke Janus jij begint!

Omdraaiboek, 13,5 x 21 cm, 182 p. Prijs: € 14,95

ISBN 9789490767839

 

Bij Hebban.nl Young Adult was het boek van de week, en kreeg het vier sterren.

http://www.hebban.nl/recensies/anneke-van-ieperen-over-januskop

En ook bij leestafel.info een positieve recensie met als conclusie: Een vlot geschreven, humoristisch boek dat zowel door de aparte uitvoering als de inhoud jongeren erg zal aanspreken.

http://www.leestafel.info/johan-zonnenberg

 

Zie ook

http://www.deboekensalon.nl/dbs/book/362197

http://www.bibliotheeklekijssel.nl/lek-en-ijssel-auteurs/johan-zonnenberg.html

http://wp.zilverbron.com/johan-zonnenberg/