Lees hier over mijn werk

Kinderverhalen

Frank

Frank is een (evt voorlees)verhaal voor kinderen van 8+. 

Frank beleeft de meest fantastische avonturen met zijn vader en smult van de schitterende verhalen die zijn moeder hem vertelt.

Maar Frank is ook wel eens bang in het donker en hij heeft af en toe het benauwde gevoel dat hun huis te dun is om in te wonen.

De grens tussen werkelijkheid en fantasie vervaagt continu in dit prachtige steeds weer verrassende verhaal, verteld vanuit de beleving van Frank.

Zowel ouders als kinderen zullen zichzelf herkennen én verliezen in de fantasiewereld van Frank.

De wonderlijke wereld van Felix Faessen (later bijgenaamd Effe)

Een bijzonder verhaal voor kinderen van 10+ dat een uitgever zoekt.

 

De vader van Felix is vijf jaar geleden met stille trom vertrokken, met onbekende bestemming verdwenen uit het leven van Felix en zijn moeder. Inmiddels is Felix begonnen aan de brugklas. Hij heeft het niet zo naar z'n zin, niet met z'n moeder, niet op school, en hij mist (het avontuurlijke van) zijn vader.

Onverwachts ligt er een brief van zijn vader op de deurmat. Die zoekt kontakt met Felix. Om de twee weken krijgt Felix een brief van hem. Zijn vader zit op een eiland; de postboot komt daar 1x per 2 weken. Hij is klusjesman bij een zonderling zonder computer, telefoon e.d.

Zijn vader mag niet vertellen waar hij precies zit. Dat mag over een tijdje misschien wel, als hij wat zaken geregeld heeft.

Per brief vertelt vader aan Felix wat hij de afgelopen vijf jaar heeft meegemaakt. Vader stuurt ook elke keer een foto mee van wat hij in die jaren heeft gedaan. En hij stuurt een puzzelstukje van de foto van het eiland. Na zes brieven heeft zijn vader naar alle waarschijnlijkheid alles geregeld en mag Felix weten waar hij is. Maar misschien kan Felix zelf al eerder uitvinden waar zijn vader zit.

De zoektocht naar zijn vader geeft kleur en spanning aan zijn leven, maar ook zorg: bijvoorbeeld, hoe moet dat met zijn moeder?

Vindt Felix zijn vader en zal hij hem uiteindelijk weer zien?

 

 

Het huis van Leontien

Een prachtig geïllustreerd (voorlees)verhaal voor kinderen van 6+ dat snakt naar een uitgever.

 

Heb je ooit een huis zo krom en scheef gezien als het huis van Leontien?

Leontien woont, met haar broertje en haar ouders, in een scheef huis - een kromscheef huis nog wel. Hoe spannend en leuk is dat in vergelijking met in een gewoon rechtop huis wonen.

Door de scheefheid der dingen komt er een haakse kijk op alledaagse zaken zoals soep eten, douchen, met de deuren slaan, verstoppertje spelen.

Het wordt allemaal nog spannender doordat het huis met de wind beweegt, en als die hard uit 'de verkeerde hoek' waait weet je niet wat er gebeurt met het huis - en met hen.

Met illustraties van Jeroen de Boer.